Latten of boxspring

Bedrent.nl biedt een ruime keuze in slaapcomfort en budget. Om die reden is de collectie ook uitgebreid met het model Lettobeds Inizio Piatto.

Inizio Piato is in tegenstelling tot de overige modellen van Lettobeds geen premium boxspring maar een premium bed van metaal in combinatie met een lattenbodem, matrassen en optionele topper.

Het frame is enkel een sieromkadering rondom de bodem en matras en heeft geen invloed op het slaapcomfort.

Er zijn als vanzelfsprekend verschillen tussen een boxspring bodem en lattenbodem maar ligcomfort wordt voor ruim 80% bepaald door de kwaliteit van het matras en eventuele topper. De matrassen voor model Inizio Piatto worden ook als basis gebruikt voor de boxspring collectie.

Een boxspring is eigenlijk niets meer dan een houten plaat waarop veren staan op frame of bed pootjes. Goedkope discount bedden zijn veelal geproduceerd van samengewerkt hout of spaanplaat in combinatie met alleen een laagje schuim of bonell veren, en afgewerkt met een goedkope stof en enkele stiknaad.

Boxspring bodems zijn in tegenstelling tot latenbodems mooi vlak en het matras logt overal op hetzelfde niveau. De hoogte is veelal hoger en het bed produceert praktisch geen bijgeluid zoals kraken of piepen.

De prijs voor een premium kwaliteit boxspring is hoger dan een lattenbodem bed. Boxsprings kunnen stofnesten zijn en zijn eigenlijk niet goed geschikt voor mensen met een stofallergie. Matrassen kunnen tevens minder goed ademen in vergelijk met een lattenbodem.

De kwaliteit van lattenbodems kan ook enorm verschillen net zoals bij boxspring bedden. Een lattenbodem van goede kwaliteit is qua comfort nauwelijks te vergelijken met een goedkope boxspring en zijn gemakkelijker in onderhoud, geen bron van stof en matrassen kunnen beter ademen.

Nadeel kan zijn dat lattenbodems op termijn kunnen gaan kraken of piepen door wrijving van rubbers en de houten latten. Olijfolie in de rubbers verhelpt dit direct.

Het premium model Inizio met lattenbodem kan qua slaapcomfort zelfs beter worden ervaren dan het slaapcomfort van het model Astor Piatto. Bottomline bepaalt uw budget de uiteindelijke keuze.

.

Bekijk nu onze modellen